Candy Castle in Amsterdam West: leuke speelgelegenheid voor kinderen?

welkomMijn dochter wordt eind dit jaar 11. Het kan dus nog net. Spelen in zo’n speelparadijs met ballenbak, glijbaan, luchtkussen en klimgangen. Meestal zijn die gelegenheden voor kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. Ik weet nog wel dat mijn oudste twee kinderen het rond die leeftijd langzamerhand te kinderachtig begonnen te vinden.

Het was herfstvakantie. Dan is het altijd leuk om een uitstapje te plannen. Liefst iets binnen. Omdat het regenachtig weer beloofde te worden. En ook graag een plek waar ik lekker kan zitten met een kopje koffie, iets om te lezen en een breiwerk. Waar ik mijn kind haar gang kan laten gaan zonder dat ik er al te veel omkijken naar heb.

We gingen naar Candy Castle. Geen plek die bovenaan mijn lijst staat, dat niet. Liever woon ik een atletiektraining van mijn kind bij in het Olympisch Stadion, waar ik lekker rustig bovenaan op de tribune kan gaan zitten. Hoog boven iedereen uit en ver van het geschreeuw vandaan. Of ik bezoek een plek waar ik zelf ook iets kan leren, zoals vorig jaar het Paleis op de Dam of de Oba. Mijn kind vindt het ook een keer leuk om zich uit te leven samen met een vriendinnetje. Een volgende keer kan er dan wel weer iets educatiefs worden gedaan. Afgelopen herfstvakantie werd het dus spelen en klimmen. Het lawaai van al die spelende kinderen in zo’n speel ‘paradijs’ bleef naderhand nog doordenderen in mijn systeem, tevoren wist ik zeker dat dit zou gebeuren.

halSinds vorig jaar is Candy Castle geopend in Amsterdam West. Bijna op loopafstand van waar wij wonen. Nog geen 10 minuten fietsen en dan zijn we er al. Lijkt een beetje op Ballorig en Tun Fun waar ik indertijd met mijn andere kinderen weleens heen ging. Daar word ik zacht gezegd aardig ballorig van. Breiwerk mee en blogjes schrijven op mijn telefoon konden dat wel beetje tegenhouden.

Het wordt natuurlijk druk op zo’n vakantiedag. Daarom gingen we meteen toen de tent geopend was; om 9:00 uur ‘s ochtends. Dat dit geen verkeerde keuze was bleek om een uur of twaalf; mensen die op dat tijdstip binnenkwamen moesten zoeken naar een tafeltje om aan te zitten. Op dat tijdstip wilde ik al graag vertrekken. Ik sprak af met de meisjes dat we nog een uurtje zouden blijven. Ook na dat uurtje bleek het lastig weg te gaan. Eigenlijk had ik de hele dag uit moeten trekken voor het uitstapje.

Zelf ben ik ook nog een keer (met spierpijn van de halve marathon van de zondag ervoor nog in mijn bovenbenen) naar boven geklommen en op zijn hardst naar beneden van de vierbaans glijbaan gegleden. Even weer kind zijn is voor iedere volwassene op zijn tijd leuk. Ik zag het meer ouders doen, hoewel dat was omdat ze met wat kleinere kinderen waren.

glijbaanAl met al een geslaagde ochtend, maar voor herhaling vatbaar? Ik denk dat Candy Castle leuker is voor wat jongere kinderen, tussen 4 en 10 jaar. Hoewel ik zag staan dat het speelparadijs voor 0-12 jarigen toegankelijk is. De meisjes zeiden dat ze er niet nog eens heen hoefden, maar toen ik voor de grap voorstelde om er de volgende dag nog eens heen te gaan, werden ze toch wel enthousiast. Ze spraken zich nog wel uit over sommige kinderen die veel te wild bezig waren. En over de candybar waar je niet zelf snoep naar gewicht kon uitkiezen.

Pluspunten Candy Castle
– Personeel vriendelijk;
– Snel geholpen aan de balie/kassa/bediening;
– Ruimte overzichtelijk;
– Veel tafeltjes/zitplaatsen;
– Ruime keuze van consumpties;
– Handig oproepsysteem bij bestelling; je neemt een schijf mee naar je tafel die gaat zoemen/licht geeft zodra hij klaar is.

Minpunten Candy Castle
– Sledes voor rolglijbaan onvindbaar; bij navraag werd gezegd dat kinderen ze overal mee naar toe slepen dus dat ze vast wel ergens moesten liggen. Toch bleven ze onvindbaar. Er werd door personeel niets gedaan met de opmerking;
– Luchtkussen niet opgeblazen;
– Toiletten erg rommelig, wel fris ogend maar niet fris ruikend;
– Spelautomaten waar je geld in moet gooien werkten niet allemaal. Jammer dat je daar naast het entreegeld ook nog apart voor moet betalen;
– Verjaardagskamers wel netjes ingericht maar niet schreeuwend gezellig;
– Omroepsysteem achter in de ruimte niet te verstaan;
– Candy Castle heeft een Candy bar. Deze naam impliceert volgens mij dat je er zelf naar keuze en gewicht snoep kunt krijgen. Net zoals bij Jamin bijvoorbeeld. Helaas was daar alleen heel duur verpakt snoep verkrijgbaar.

Ga jij wel eens met je kinderen naar zo’n speelparadijs?

Author: Japke

Mijn naam is Japke en ik woon met mijn gezin in onze mooie hoofdstad. Hoewel Japke een Friese naam is, ben ik niet vanuit Friesland naar Amsterdam verhuisd zoals mensen soms denken. Ik ben een échte Amsterdammer, en dat al meer dan 50 jaar! Friese roots die heb ik wel. Mijn grootouders van vaderskant kwamen namelijk aan het begin van de vorige eeuw vanuit Friesland naar Amsterdam. Mijn opa vestigde zich als fietsenmaker aan de Overtoom. Daar is mijn vader geboren. Ook ik zag het levenslicht aan de Overtoom, hoe Amsterdams is dat? Tegenwoordig woon ik met mijn gezin in Amsterdam West, niet heel ver van de Overtoom en het Vondelpark. Marokko, het vaderland van mijn partner, is al vele jaren mijn tweede thuisland. Al een hele tijd heb ik een passie voor schrijven. Op aanraden van een collega ben ik begonnen met bloggen. Ik begon met verschillende blogs, onder andere over eten, het leven in een mengcultuur, Marokko, hardlopen en de persoonlijke visie op mijn omgeving. Deze blogs heb ik samengevoegd tot één blog: Japke schrijft. Ik ben altijd in voor nieuwe ideeën. Mensen met wie ik een praatje maak of die mij benaderen hebben me geïnspireerd tot het schrijven van artikelen op mijn blog. Heb je vragen of suggesties? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Op dit moment kan dat nog via contact@japkebeleeft.amsterdam, het adres dat hoort bij mijn oude domein japkebeleeft.amsterdam. In de loop van 2017 zal dat domein worden opgeheven. Vanaf dat moment zullen er nieuwe contactgegevens op deze website worden weergegeven.

3 thoughts

  1. Wat leuk om een blog over Candy Castle te lezen. Ik ben er laatst ook voor het eerst heen geweest met Damian. Heb zelf ook nog trouwens aan Ballorig haha. Moest altijd daarheen ivm de verjaardagen van mijn jongere broertje, zusje etc. Ben het helemaal eens met je blog hihi, maar alles voor de kleine schatjes he!

  2. Wat leuk om een blog over Candy Castle te lezen. Ik ben er laatst ook voor het eerst heen geweest met Damian. Heb zelf ook nog trouwens aan Ballorig haha. Moest altijd daarheen ivm de verjaardagen van mijn jongere broertje, zusje etc. Ben het helemaal eens met je blog hihi, maar alles voor de kleine schatjes he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *