Winkelen in Amsterdam: Magna Plaza

Sommige Amsterdammers weten het nog wel: het grote postkantoor achter het paleis de Dam. Postkantoren hebben we tegenwoordig nog weinig en als ze er zijn zie je vaak een loketje in de hoek van een sigarenwinkel. Jaren geleden is het prachtige oude postkantoor achter de Dam omgetoverd tot winkelcentrum Magna Plaza. Nou vind ik persoonlijk dat dit winkelcentrum niet geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar koopjes. Sterker; het soort winkels dat je vindt in Magna Plaza is behoorlijk chique te noemen. Denk eens aan Swarovski en Armani. Om maar eens twee grote namen te noemen.

Voorkant Magna PlazaOok al vind je in Magna Plaza misschien niet wat je zoekt, toch raad ik je aan om het gebouw eens van binnen te bekijken. Waarom? Omdat het gewoon heel mooi is. Bijzonder is het dat de bouwstijl uit het einde van de 19de eeuw samenkomt met de inrichting uit onze tijd. Het is alleen al leuk om een keer met de roltrappen naar boven te gaan en vanaf de hoogste verdieping naar beneden te kijken. Let dan eens op de mensen beneden die je binnen ziet komen; iedereen kijkt meteen vol verwondering naar de bogen en zuilen rondom het middelste open gedeelte. Of was het misschien de kerstboom die er stond op het moment dat ik er was?

Magna Plaza, leuk om eens te gaan kijken als je in het centrum van Amsterdam bent. Het gebouw is precies achter het paleis op de Dam, dus als je daar in de buurt bent, kun je er zó heen…

zij en achterkant

Waar
Centrum van Amsterdam, achter de Dam, hoek Raadhuisstraat Nieuwezijds Voorburgwal

Bereikbaar met
Tram 1, 2, 5, 13, 17

Parkeren
In het centrum van Amsterdam geldt het hoogste parkeertarief. Kijk hier voor een actueel overzicht van de parkeertarieven in onze hoofdstad. Voor meer informatie over parkeren in Amsterdam, in andere grote steden, op de vliegvelden en in garages bekijk je deze website

*****************************

English

Shopping in Amsterdam: Magna Plaza

Some Amsterdammers (residents of Amsterdam) still know; the big post office behind the palace on Dam Square. Postoffices are scarce these days. Years ago the great big post office was rebuild and changed into shopping mall Magna Plaza. I personaly think that this shopping mall is not suitable for people looking voor sales. In Magna Plaza you will find boutiques like Swarovski and Armani. I suppose the rents in the building like in other parts of the centre of Amsterdam are extremely high.

Binnenkant met kerstboomEven if you don’t find what you’re looking for in Magna Plaza, it’s still worth while to see it from the inside once. Why? Because it’s special. The style from late 19th century comes together with modern fitment. It’s nice to go up with the escalator and look down, seeing people down there coming in looking up to the arches and columns around the open space in the middle of the building. Or was it the large Christmas tree placed there when I visited?

Magna Plaza, nice to go and see when you visit the centre of Amsterdam. The building is exactly behind the palace on Dam Square, so if you want, you can be there in a minute….

Where
Center of Amsterdam, behind Dam Square, corner of Raadhuisstraat and Nieuwezijds Voorburgwal

Can be reached with
Tram numbers 1, 2, 5, 13, 17

Parking
In the centre of Amsterdam is the highest parking rate. Look here for the different parking rates in our capital.

roltrap

Author: Japke

Mijn naam is Japke en ik woon met mijn gezin in onze mooie hoofdstad. Hoewel Japke een Friese naam is, ben ik niet vanuit Friesland naar Amsterdam verhuisd zoals mensen soms denken. Ik ben een échte Amsterdammer, en dat al meer dan 50 jaar! Friese roots die heb ik wel. Mijn grootouders van vaderskant kwamen namelijk aan het begin van de vorige eeuw vanuit Friesland naar Amsterdam. Mijn opa vestigde zich als fietsenmaker aan de Overtoom. Daar is mijn vader geboren. Ook ik zag het levenslicht aan de Overtoom, hoe Amsterdams is dat? Tegenwoordig woon ik met mijn gezin in Amsterdam West, niet heel ver van de Overtoom en het Vondelpark. Marokko, het vaderland van mijn partner, is al vele jaren mijn tweede thuisland. Al een hele tijd heb ik een passie voor schrijven. Op aanraden van een collega ben ik begonnen met bloggen. Ik begon met verschillende blogs, onder andere over eten, het leven in een mengcultuur, Marokko, hardlopen en de persoonlijke visie op mijn omgeving. Deze blogs heb ik samengevoegd tot één blog: Japke schrijft. Ik ben altijd in voor nieuwe ideeën. Mensen met wie ik een praatje maak of die mij benaderen hebben me geïnspireerd tot het schrijven van artikelen op mijn blog. Heb je vragen of suggesties? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Op dit moment kan dat nog via contact@japkebeleeft.amsterdam, het adres dat hoort bij mijn oude domein japkebeleeft.amsterdam. In de loop van 2017 zal dat domein worden opgeheven. Vanaf dat moment zullen er nieuwe contactgegevens op deze website worden weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *