Fruitsalade met kool en noten

FruitsaladeAltijd als een gerecht in de smaak valt bij mijn gezinsleden en ik het zelf ook heel lekker vind, wil ik het vaak klaarmaken. En ja dan gebeurt het op een gegeven moment dat ik er genoeg van heb. Zaak dus om veel verschillende gerechten te maken die iedereen lekker vindt. Of om zoveel mogelijk te variëren met het oorspronkelijke recept.

Deze salade vind ik zó lekker dat ik hem zeker twee keer per week klaarmaak. Tot grote tevredenheid van vooral mijn wederhelft. We eten de salade als maaltijd, maar hij kan ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld kip. In het recept dat ik vond stond dat je fruit uit blik moet nemen. Dat is natuurlijk minder gezond. Daarom gebruik ik zelf liever vers fruit.

Nodig (als maaltijd) voor twee personen
Voor de salade
1/4 geschaafde rauwe witte kool of spitskool
1 geraspte wortel
1/4 blikje maïs
2 schijven ananas
1 kiwi
Kleine stukjes fruit van 1 appel, 1 peer, 1 perzik, 1/2 banaan, 1/2 sinaasappelsap etc.
1 handje gemengde rauwe noten (walnoot, hazelnoot, amandel etc.)
1 klein handje rozijnen
Voor de saus 
1/2 klein kommetje magere yoghurt
4 eetlepels sinaasappelsap
Honing naar smaak (voor de zoetekauw)

Meng de kool, wortel, mais, stukjes fruit en de rozijnen door elkaar. Doe de yoghort, de sinaasappelsap en eventueel de honing door elkaar. Giet dit door het salademengsel. Bewaar de andere helft van de saus voor bij het eten. Schik het mengsel op een bord. Decoreer het geheel met stukjes ananas, plakjes kiwi en de gemengde noten.

Als je de stukjes fruit wilt vervangen door cocktailfruit uit blik, bedenk dan dat het geheel zoeter wordt. Je kunt het sinaasappelsap dan vervangen door het sap uit het blik en de honing achterwege laten.

Snel afvallen op een gezonde manier? Kijk eens op Snel Afvallen.biz

Author: Japke

Mijn naam is Japke en ik woon met mijn gezin in onze mooie hoofdstad. Hoewel Japke een Friese naam is, ben ik niet vanuit Friesland naar Amsterdam verhuisd zoals mensen soms denken. Ik ben een échte Amsterdammer, en dat al meer dan 50 jaar! Friese roots die heb ik wel. Mijn grootouders van vaderskant kwamen namelijk aan het begin van de vorige eeuw vanuit Friesland naar Amsterdam. Mijn opa vestigde zich als fietsenmaker aan de Overtoom. Daar is mijn vader geboren. Ook ik zag het levenslicht aan de Overtoom, hoe Amsterdams is dat? Tegenwoordig woon ik met mijn gezin in Amsterdam West, niet heel ver van de Overtoom en het Vondelpark. Marokko, het vaderland van mijn partner, is al vele jaren mijn tweede thuisland. Al een hele tijd heb ik een passie voor schrijven. Op aanraden van een collega ben ik begonnen met bloggen. Ik begon met verschillende blogs, onder andere over eten, het leven in een mengcultuur, Marokko, hardlopen en de persoonlijke visie op mijn omgeving. Deze blogs heb ik samengevoegd tot één blog: Japke schrijft. Ik ben altijd in voor nieuwe ideeën. Mensen met wie ik een praatje maak of die mij benaderen hebben me geïnspireerd tot het schrijven van artikelen op mijn blog. Heb je vragen of suggesties? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Op dit moment kan dat nog via contact@japkebeleeft.amsterdam, het adres dat hoort bij mijn oude domein japkebeleeft.amsterdam. In de loop van 2017 zal dat domein worden opgeheven. Vanaf dat moment zullen er nieuwe contactgegevens op deze website worden weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *