Marokkaanse salade met tonijn en ansjovis

Eén van de salades die ik in Marokko heb leren kennen en die ik erg lekker vind is salade Niçoise. Wat? Ja, de Franse naam riekt toch wel naar een import-recept. Maar waarom ook niet? Marokko is vol van Franse invloeden die je dus ook vindt in de keuken.

Salade nicoise

Wat gaat er allemaal in een salade Niçoise?

Als maaltijdsalade te gebruiken voor 3-4 personen:
500 gram gekookte afgekoelde aardappelen
250 gram gekookte afgekoelde sperziebonen
4 hardgekookte eieren
500 gram tomaten
I blikje tonijn in water
1 blikje ansjovis
Een handje zwarte olijven
1 snufje oregano
1 theelepeltje mosterd
1 eetlepel azijn
2 fijngehakte knoflookteentjes
3 eetlepels olie
Peper en zout
1 grote schaal (ik gebruik zelf een glazen ovenschaal)

Hoe maak je de salade Niçoise klaar?

Maak met de olie, de azijn, mosterd, de knoflook, peper en zout het slasausje. Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze in de schaal. Verspreid de uitgelekte tonijn over de aardappelen. Verdeel de sperziebonen en de tomaten daar weer overheen. Giet dan langzaam het slasausje uit over de schaal. Decoreer eieren, ansjovis en olijven over het geheel en strooi daar oregano overheen.

Ik hou van koude visgerechten. Ook vind ik salades met gekookte, afgekoelde aardappelen en groenten erg lekker. Daarom maak ik deze salade graag klaar, ook tot waardering van mijn gezinsleden. Ik hoop dat jij ook van deze salade geniet!

Snel afvallen op een gezonde manier? Kijk eens op Snel Afvallen.biz

 

Author: Japke

Mijn naam is Japke en ik woon met mijn gezin in onze mooie hoofdstad. Hoewel Japke een Friese naam is, ben ik niet vanuit Friesland naar Amsterdam verhuisd zoals mensen soms denken. Ik ben een échte Amsterdammer, en dat al meer dan 50 jaar! Friese roots die heb ik wel. Mijn grootouders van vaderskant kwamen namelijk aan het begin van de vorige eeuw vanuit Friesland naar Amsterdam. Mijn opa vestigde zich als fietsenmaker aan de Overtoom. Daar is mijn vader geboren. Ook ik zag het levenslicht aan de Overtoom, hoe Amsterdams is dat? Tegenwoordig woon ik met mijn gezin in Amsterdam West, niet heel ver van de Overtoom en het Vondelpark. Marokko, het vaderland van mijn partner, is al vele jaren mijn tweede thuisland. Al een hele tijd heb ik een passie voor schrijven. Op aanraden van een collega ben ik begonnen met bloggen. Ik begon met verschillende blogs, onder andere over eten, het leven in een mengcultuur, Marokko, hardlopen en de persoonlijke visie op mijn omgeving. Deze blogs heb ik samengevoegd tot één blog: Japke schrijft. Ik ben altijd in voor nieuwe ideeën. Mensen met wie ik een praatje maak of die mij benaderen hebben me geïnspireerd tot het schrijven van artikelen op mijn blog. Heb je vragen of suggesties? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Op dit moment kan dat nog via contact@japkebeleeft.amsterdam, het adres dat hoort bij mijn oude domein japkebeleeft.amsterdam. In de loop van 2017 zal dat domein worden opgeheven. Vanaf dat moment zullen er nieuwe contactgegevens op deze website worden weergegeven.

2 thoughts

  1. Klinkt heerlijk! Ik hou ook enorm van salades met afgekoelde aardappelen en groentes. Manlief houdt niet van vis, maar jammer dan, dan eet ik wel voor twee. Thanks voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *