Tessa: Recept – gezonde snackmuffins

Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen, ik ben geen keukenprinses. Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat ik een keukentrol ben. Behalve het feit dat ik ongeveer 50% van mijn bak- en kooksels laat aanbranden ben ik ook nog eens erg lui als het gaat om koken. Nu vind ik gezond eten wel heel erg belangrijk, en zal ik dus ook regelmatig de keuken in moeten duiken voor gezonde gerechten. Die zijn nu eenmaal bijna niet te koop bij de supermarkt, en zeker gezonde snacks zijn schaars (en duur).

Snackmuffins

Omdat ik mij zo kan voorstellen dat er meer mensen zoals ik zijn, deel ik vandaag een lekker, maar simpel recept dat ook nog eens erg gezond is. Namelijk: muffins.

Wat heb je nodig?

 • Bladerdeeg (het liefst speciaal voor hartige taart, in een oranje doosje)
 • Eieren
 • Geraspte kaas
 • Vulling naar keuze (in mijn geval: wat er overblijft van het avondeten)
 • Muffinvormen

De bereidingswijze is als volgt:

 • Vet de muffinvormen in
 • Leg in iedere muffinvorm een plakje bladerdeeg
 • Klop het ei los en voeg de helft van de kaas toe.
 • Leg de vulling in de muffinvormen
 • Voeg het eimengsel toe
 • Strooi de rest van de kaas over de muffins heen
 • Bak het op 180-200 graden in de oven, tot ze gaar (en de randjes bruin) zijn.

Makkie!

De muffins zijn zowel warm als koud erg lekker. Ik maak er daarom gelijk 10, dan kan de rest in de koelkast en heb ik altijd een lekkere snack bij de hand. Eet je koolhydraatarm? Laat de bladerdeeg dan weg en stop alles direct in de muffinvorm. Je kunt ze in dat geval ook in magnetron gaar maken, als je dat liever doet.

Eet smakelijk, en laat vooral in de reacties achter of je het lekker vond. Wil je meer van dit handige recepten? Kijk dan even op mijn site, www.tessaijmker.nl. Daar staan er veel meer.

Author: Japke

Mijn naam is Japke en ik woon met mijn gezin in onze mooie hoofdstad. Hoewel Japke een Friese naam is, ben ik niet vanuit Friesland naar Amsterdam verhuisd zoals mensen soms denken. Ik ben een échte Amsterdammer, en dat al meer dan 50 jaar! Friese roots die heb ik wel. Mijn grootouders van vaderskant kwamen namelijk aan het begin van de vorige eeuw vanuit Friesland naar Amsterdam. Mijn opa vestigde zich als fietsenmaker aan de Overtoom. Daar is mijn vader geboren. Ook ik zag het levenslicht aan de Overtoom, hoe Amsterdams is dat? Tegenwoordig woon ik met mijn gezin in Amsterdam West, niet heel ver van de Overtoom en het Vondelpark. Marokko, het vaderland van mijn partner, is al vele jaren mijn tweede thuisland. Al een hele tijd heb ik een passie voor schrijven. Op aanraden van een collega ben ik begonnen met bloggen. Ik begon met verschillende blogs, onder andere over eten, het leven in een mengcultuur, Marokko, hardlopen en de persoonlijke visie op mijn omgeving. Deze blogs heb ik samengevoegd tot één blog: Japke schrijft. Ik ben altijd in voor nieuwe ideeën. Mensen met wie ik een praatje maak of die mij benaderen hebben me geïnspireerd tot het schrijven van artikelen op mijn blog. Heb je vragen of suggesties? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Op dit moment kan dat nog via contact@japkebeleeft.amsterdam, het adres dat hoort bij mijn oude domein japkebeleeft.amsterdam. In de loop van 2017 zal dat domein worden opgeheven. Vanaf dat moment zullen er nieuwe contactgegevens op deze website worden weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *