Tessa: Recept voor zelfgemaakte tomatensoep

8-tomatientjesoep

Tomatensoep, het is lekker, makkelijk en kan ook nog eens heel gezond zijn. Kan ja, want vaak wordt er bij kant-en-klare soepen veel rommel doorheen gegooid. En dat is natuurlijk zonde.

Voor een pan van deze zelfgemaakte tomatensoep (zonder die toegevoegde rommel) heb je maar een paar ingrediënten nodig. Het is dus ook nog heel erg makkelijk.

Voor 4 personen heb je nodig

 • 4 uien
 • 1 of 2 zakjes soepgroenten
 • 500 gram gehakt
 • Een pak tomatensap (in ieder geval verkrijgbaar bij Albert Heijn van het merk Appelsientje en de Aldi)
 • Knoflook, peper en zout

Ga als volgt te werk

 • Snijd de ui in stukken en bak die op in de soeppan
 • Stop alle kruiden in grote hoeveelheden bij de ui (teveel knoflook bestaat in mijn ogen niet, en teveel peper en zout is bij dit gerecht ook lastig)
 • Maak kleine balletjes van het gehakt en bak deze mee in de pan
 • Als de uien klaar, en de gehaktballen bruin zijn voeg je het tomatensap toe
 • Laat de soep warm worden en wacht tot de gehaktballen gaar zijn
 • Voeg de soepgroenten toe en laat de soep weer opwarmen

De soep is gelijk klaar, maar als je de soep de volgende dag nog een keertje opwarmt is het stiekem nog lekkerder.

En? Heb ik je enthousiast gekregen? Top! Op mijn blog www.tessaijmker.nl deel ik namelijk nog veel meer lekkere, makkelijke, goedkope en gezonde recepten. Kom je eens bij me kijken?

Author: Japke

Mijn naam is Japke en ik woon met mijn gezin in onze mooie hoofdstad. Hoewel Japke een Friese naam is, ben ik niet vanuit Friesland naar Amsterdam verhuisd zoals mensen soms denken. Ik ben een échte Amsterdammer, en dat al meer dan 50 jaar! Friese roots die heb ik wel. Mijn grootouders van vaderskant kwamen namelijk aan het begin van de vorige eeuw vanuit Friesland naar Amsterdam. Mijn opa vestigde zich als fietsenmaker aan de Overtoom. Daar is mijn vader geboren. Ook ik zag het levenslicht aan de Overtoom, hoe Amsterdams is dat? Tegenwoordig woon ik met mijn gezin in Amsterdam West, niet heel ver van de Overtoom en het Vondelpark. Marokko, het vaderland van mijn partner, is al vele jaren mijn tweede thuisland. Al een hele tijd heb ik een passie voor schrijven. Op aanraden van een collega ben ik begonnen met bloggen. Ik begon met verschillende blogs, onder andere over eten, het leven in een mengcultuur, Marokko, hardlopen en de persoonlijke visie op mijn omgeving. Deze blogs heb ik samengevoegd tot één blog: Japke schrijft. Ik ben altijd in voor nieuwe ideeën. Mensen met wie ik een praatje maak of die mij benaderen hebben me geïnspireerd tot het schrijven van artikelen op mijn blog. Heb je vragen of suggesties? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Op dit moment kan dat nog via contact@japkebeleeft.amsterdam, het adres dat hoort bij mijn oude domein japkebeleeft.amsterdam. In de loop van 2017 zal dat domein worden opgeheven. Vanaf dat moment zullen er nieuwe contactgegevens op deze website worden weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *