Tessa: 10 Redenen om in Amsterdam op vakantie te gaan

Wij Nederlanders zijn er goed in reizen en vakanties naar verre bestemmingen te boeken, zonder echt een idee te hebben wat ons eigen kikkerlandje te bieden heeft. Sterker nog, hoe dichter bij huis, hoe minder mensen ergens geweest zijn. Daarom geef ik jullie vandaag 10 redenen om op vakantie te gaan in onze eigen hoofdstad: Amsterdam.

Amstel voor 10 redenen vakantie Amsterdam

  1. Met stip op 1: omdat wij eigenlijk veel te weinig naar leuke dingen in de buurt gaan. Verre zonvakanties, met zijn allen naar wintersport, we doen het allemaal. Maar naar Amsterdam? Dat doen we niet zo snel!
  2. Winkelen! Volgens mij zijn er maar weinig plaatsen in Nederland waar je zo lekker kunt winkelen als in Amsterdam. Van de grote tot de allerkleinste winkels, je vindt er alles.
  3. Amsterdam heeft het Vondelpark. Voor de hardlopers, de wandelaars, de skaters en de skateboarders, maar ook voor de picknickers, de aanschouwers en de kinderen, het Vondelpark is the place to be!
  4. De liefhebbers van cultuur kunnen zich uitstekend vermaken in Amsterdam. Amsterdam heeft vele musea, monumenten en fantastische architectuur om te bezoeken.
  5. Ook op het gebied van budget is het heel aantrekkelijk om een vakantie in eigen land te vieren. Je kunt een vakantie in Amsterdam zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wilt, dus je hoeft niet veel geld kwijt te zijn. Vliegtickets daarentegen, zijn erg prijzig.
  6. Als ik naar mijzelf kijk vind ik het gebrek aan (betaalbaar) internet echt een nadeel van verre vakanties. Ik ben een blogger, en ik heb gewoon internet nodig. In Nederland is dat allemaal net even wat makkelijker, want hier hebben de meeste mensen gewoon 3G/4G om bereikbaar te blijven.
  7. Een taalbarriére kan ook een groot nadeel zijn van vakanties in andere landen. In Amsterdam kun je elkaar gewoon verstaan, en is de communicatie een stuk makkelijker.
  8. Wanneer je met het vliegtuig wil reizen, zul je je bagage onder de 20 kg moeten houden als je niet extra wil betalen. Ga met je eigen auto, en je kunt zoveel meenemen als je zelf wilt. Inclusief scharen, medicijnen en andere dingen die niet in je (hand)bagage mogen zitten.
  9. Als het gaat om verzekeringen kan het een hoop gerompslomp en geld schelen door in eigen land te blijven. Bovendien heb je veel soorten dekking niet in het buitenland.
  10. Omdat Amsterdam super mooi is! Amsterdam heeft alles, en dat is misschien wel de beste reden om naar Amsterdam op vakantie te gaan.

Heb ik je kunnen overtuigen? Ga jij op vakantie naar Amsterdam? Er zijn in ieder geval redenen genoeg om in eigen land te blijven. Benieuwd naar meer van mij? Dan nodig ik je uit op mijn blog, www.tessaijmker.nl. Hopelijk tot snel!

Author: Japke

Mijn naam is Japke en ik woon met mijn gezin in onze mooie hoofdstad. Hoewel Japke een Friese naam is, ben ik niet vanuit Friesland naar Amsterdam verhuisd zoals mensen soms denken. Ik ben een échte Amsterdammer, en dat al meer dan 50 jaar! Friese roots die heb ik wel. Mijn grootouders van vaderskant kwamen namelijk aan het begin van de vorige eeuw vanuit Friesland naar Amsterdam. Mijn opa vestigde zich als fietsenmaker aan de Overtoom. Daar is mijn vader geboren. Ook ik zag het levenslicht aan de Overtoom, hoe Amsterdams is dat? Tegenwoordig woon ik met mijn gezin in Amsterdam West, niet heel ver van de Overtoom en het Vondelpark. Marokko, het vaderland van mijn partner, is al vele jaren mijn tweede thuisland. Al een hele tijd heb ik een passie voor schrijven. Op aanraden van een collega ben ik begonnen met bloggen. Ik begon met verschillende blogs, onder andere over eten, het leven in een mengcultuur, Marokko, hardlopen en de persoonlijke visie op mijn omgeving. Deze blogs heb ik samengevoegd tot één blog: Japke schrijft. Ik ben altijd in voor nieuwe ideeën. Mensen met wie ik een praatje maak of die mij benaderen hebben me geïnspireerd tot het schrijven van artikelen op mijn blog. Heb je vragen of suggesties? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Op dit moment kan dat nog via contact@japkebeleeft.amsterdam, het adres dat hoort bij mijn oude domein japkebeleeft.amsterdam. In de loop van 2017 zal dat domein worden opgeheven. Vanaf dat moment zullen er nieuwe contactgegevens op deze website worden weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *