Smoelenboek

Dat is allemaal leuk en aardig ja. Die snelheid waarmee het voorbij is ook altijd. Vluchtige berichtjes, korte verslagen, nieuws dat zo meteen al geen nieuws meer is. Alles alleen van dit moment. Een kwartiertje niet gekeken is wel zo twintig verhaaltjes gemist.
Wie ken je nog echt, kun je alleen via een schermpje in iemands leven kijken? Kan het alleen nog maar zonder aanraking, gesprek, oogcontact? Is er nooit meer tijd voor het voeren van een gesprek, moeten we alleen maar werken, eten slapen en begint dan alles weer opnieuw?
Weer eens aan de telefoon hangen, een afspraak maken, ergens heen gaan, bioscoopje pakken, lunchafspraak, op een kleed in het park zitten. Zonder de eeuwige apparaatjes met toetsjes die tijdens gesprekken altijd weer tevoorschijn komen. Relaxen, praten chillen. Geen gelegenheid, verplichtingen, werk, taken, sport en maar een heel klein beetje vrije tijd.

 

Contact via een scherm of schermpje. Woorden die via toetsen of toetsjes de wereld in schieten. In de hoop dat iemand ze leest, en dat ze bij de juiste persoon terecht komen. Blij om iemand na jaren weer te vinden. Vrienden van vroeger, familieleden, klas- en studiegenoten, vroegere en huidige collega’s. Contact, verbinding, maar toch ook weer helemaal niet. In elkaars leven kijken maar het niet fysiek met elkaar delen. Internet, verbinding, snelheid, vluchtigheid, oppervlakkigheid, afstandelijkheid…

Author: Japke

Mijn naam is Japke en ik woon met mijn gezin in onze mooie hoofdstad. Hoewel Japke een Friese naam is, ben ik niet vanuit Friesland naar Amsterdam verhuisd zoals mensen soms denken. Ik ben een échte Amsterdammer, en dat al meer dan 50 jaar! Friese roots die heb ik wel. Mijn grootouders van vaderskant kwamen namelijk aan het begin van de vorige eeuw vanuit Friesland naar Amsterdam. Mijn opa vestigde zich als fietsenmaker aan de Overtoom. Daar is mijn vader geboren. Ook ik zag het levenslicht aan de Overtoom, hoe Amsterdams is dat? Tegenwoordig woon ik met mijn gezin in Amsterdam West, niet heel ver van de Overtoom en het Vondelpark. Marokko, het vaderland van mijn partner, is al vele jaren mijn tweede thuisland. Al een hele tijd heb ik een passie voor schrijven. Op aanraden van een collega ben ik begonnen met bloggen. Ik begon met verschillende blogs, onder andere over eten, het leven in een mengcultuur, Marokko, hardlopen en de persoonlijke visie op mijn omgeving. Deze blogs heb ik samengevoegd tot één blog: Japke schrijft. Ik ben altijd in voor nieuwe ideeën. Mensen met wie ik een praatje maak of die mij benaderen hebben me geïnspireerd tot het schrijven van artikelen op mijn blog. Heb je vragen of suggesties? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Op dit moment kan dat nog via contact@japkebeleeft.amsterdam, het adres dat hoort bij mijn oude domein japkebeleeft.amsterdam. In de loop van 2017 zal dat domein worden opgeheven. Vanaf dat moment zullen er nieuwe contactgegevens op deze website worden weergegeven.

One thought

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *