Kom je zondag 18 oktober naar Amsterdam? Let op: Marathon!

Beste Japke, In deze e-mail vind je alle informatie die je nodig hebt om succesvol te kunnen deelnemen aan de 40ste TCS Amsterdam Marathon op zondag 18 oktober 2015. 

Bovenstaande is het begin van het e-mailbericht dat ik vorige week ontving. Gisteren toog ik naar de sporthallen Zuid om mijn startnummer met registratiechip op te halen voor de Mizuno Halve Marathon. Nee, de hele marathon ga ik niet lopen en dat hoop ik ook niet ooit wél te gaan doen. 21 kilometer is prima genoeg voor mij. Mijn knietjes wil ik graag sparen…

Vlaggen TCSDe zenuwen beginnen nu toch wel een beetje. De omgeving van het Olympisch Stadion is al aardig ingericht voor het gebeuren. Tenten staan op, vlaggen wapperen en dranghekken staan klaar. Het is fijn om alvast te weten hoe de route van de halve marathon loopt. De link naar de plattegrond met die informatie stond ook in de e-mail. Een deel van de 21 kilometer gaat door de Bijlmer. Ik heb gehoord dat het een nogal saai stuk is. Maar gelukkig is dat al vrij snel na het begin. Het leukste komt aan het eind: via Amsterdam Oost voorbij het Tropenmuseum, daarna langs het Rijksmuseum om aan het einde door het Vondelpark weer terug te komen in het Olympisch Stadion. Geweldig om een keer mee te maken, in je eigen stad nog wel!

Kom jij op 18 oktober naar Amsterdam of woon je er? In dat geval heb je vast wel iets aan de parcourskaart, zodat je weet welke delen van de stad niet- of minder makkelijk toegankelijk zijn. Ik herinner mij namelijk dat ik een keer op de ochtend van de marathon met de auto ergens heen moest. Dat heb ik geweten. Ik mocht wel terug naar huis, maar niet met de auto. Grote delen van de stad zijn afgezet met hekken. Ik raad je aan om vooral vroeg te komen als je naar de renners wilt kijken. Mij zie je dan misschien niet, want ik start pas vanaf 13:20 uur. Als vroege ochtendloper is dat niet heel gunstig voor mij. Maar goed, je moet er wat voor over hebben, toch? En als je mij ergens langs de weg roept en ik zie je niet, dan weet je dat ik toch blij ben met al die aanmoedigende toeschouwers!

Waar
Amsterdam

Datum
18 oktober 2015

Start- en finishgebied
Nabij- en in het Olympisch Stadion in Amsterdam

Informatie
TCS Online Magazine

Nog twee dagen tot TCS
16 oktober 2015

*****************************************************************

English version

In Amsterdam on Sunday October 18th? It’s Marathon day!

Dear Japke,

In this e-mail you find all the information to succesfully participate in the TCS Amsterdam Marathon on October 18th 2015.

This was the beginning of the message I received last week. Yesterday I picked up my startnumber with registration chip for the Mizuno Half Marathon. No, 42 kilometres is too much for me. I don’t even hope  to ever run such a long distance. 21 kilometres is fine enough for me. I want to spare my knees…

TTCS I Amsterdamhe nerves inside of me are starting a bit allready. The area around the Olympic Stadium is ready for the big day. Tents are standing, flags waving and fences ready. It’s great to know the course in advance. The link to the map with that information also stated in the e-mail. I am glad to see that the part through the South East of Amsterdam is in the first part of the trail.  I heard it’s boring. The nicest part will be at the end: the East of Amsterdam, nearby the Tropenmuseum, the Rijksmuseum and the last part will be through Vondelpark. Finish is in the Olympic Stadium. Great to experience this all in my own city!

Will you be in Amsterdam on the 18th of October or do you live there? I’m sure in that case you’ll want to see the course map, so you’ll know which parts of the city are not- or less accessible. I remember on one day when the Marathon took place, I drove somewhere by car and it wasn’t possible to drive back home until early evening. If you want to see the runners, come early. You might not see me passing by, because my start time will be 13:20 hours. For an early runner like me that’s not too favorable. But this is wat I wanted, so what can I say? If you call me somewhere along the way and I can’t see you, please know I still am happy with all those encouraging spectators!

Where
Amsterdam

Date
October 18 2015

Start and finish area
Near and in the Olympic Stadium in Amsterdam

Information
TCS Online Magazine

TCS Calling

 

 

 

Author: Japke

Mijn naam is Japke en ik woon met mijn gezin in onze mooie hoofdstad. Hoewel Japke een Friese naam is, ben ik niet vanuit Friesland naar Amsterdam verhuisd zoals mensen soms denken. Ik ben een échte Amsterdammer, en dat al meer dan 50 jaar! Friese roots die heb ik wel. Mijn grootouders van vaderskant kwamen namelijk aan het begin van de vorige eeuw vanuit Friesland naar Amsterdam. Mijn opa vestigde zich als fietsenmaker aan de Overtoom. Daar is mijn vader geboren. Ook ik zag het levenslicht aan de Overtoom, hoe Amsterdams is dat? Tegenwoordig woon ik met mijn gezin in Amsterdam West, niet heel ver van de Overtoom en het Vondelpark. Marokko, het vaderland van mijn partner, is al vele jaren mijn tweede thuisland. Al een hele tijd heb ik een passie voor schrijven. Op aanraden van een collega ben ik begonnen met bloggen. Ik begon met verschillende blogs, onder andere over eten, het leven in een mengcultuur, Marokko, hardlopen en de persoonlijke visie op mijn omgeving. Deze blogs heb ik samengevoegd tot één blog: Japke schrijft. Ik ben altijd in voor nieuwe ideeën. Mensen met wie ik een praatje maak of die mij benaderen hebben me geïnspireerd tot het schrijven van artikelen op mijn blog. Heb je vragen of suggesties? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Op dit moment kan dat nog via contact@japkebeleeft.amsterdam, het adres dat hoort bij mijn oude domein japkebeleeft.amsterdam. In de loop van 2017 zal dat domein worden opgeheven. Vanaf dat moment zullen er nieuwe contactgegevens op deze website worden weergegeven.

5 thoughts

    1. Hi Nesrin, wat leuk dat je dol bent op raceverslagen! Ik ben inderdaad van plan om hier iets over te gaan schrijven, dus nu je er zelf zo enthousiast over bent moet ik daar natuurlijk extra mijn best op doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *