Rondje Sloterplas

Eén van de meest bekende hardlooprondjes in Amsterdam is toevallig ook één van mijn favoriete rondjes; het rondje Sloterplas. Ware het niet dat ik het rondje niet al te vaak loop. Overdag heb ik er namelijk niet veel tijd voor en ‘s avonds en ‘s ochtends vroeg vind ik het rondje plus de omgeving te onveilig. Des te leuker als ik er wél de gelegenheid voor heb. Ook nog omdat ik er met het heen en terug naar huis lopen bij opgeteld ongeveer 10 kilometer mee loop.
Wat vind ik, behalve dat het rondje Sloterplas mij 10 kilometer in totaal doet lopen, nog meer leuk aan het rondje Sloterplas?

– ook al weet je niet precies de weg, als je steeds het water links
(of rechts) van je hebt, weet je dat je uiteindelijk weer daar terug zult komen waar je begonnen bent;
– er zijn leuke paadjes en weggetjes in het Sloterpark om de plas heen ; ook al loop je om de plas heen, je kunt dus iedere keer een andere route kiezen;
– het is een rustige route, je komt wel regelmatig mensen tegen maar ook loop je vaak wel enige minuten zonder dat je mensen ziet;
– mocht je onderweg willen stoppen dan zijn er bankjes genoeg waarvandaan je een mooi uitzicht over de plas hebt. Je kunt er dus ook fijn tot rust komen;
– er zijn diverse punten waar je je loop kunt onderbreken om verschillende soorten training op toestellen te doen of door het zand van het strandje in de buurt van de Oostoever. Misschien ook eens een duik nemen…


Ken jij het rondje Sloterplas in Amsterdam, heb jij het weleens gelopen of zou je het ooit willen lopen? Of heb je zelf een favoriet rondje waarvan ik écht zou moeten weten?

Author: Japke

Mijn naam is Japke en ik woon met mijn gezin in onze mooie hoofdstad. Hoewel Japke een Friese naam is, ben ik niet vanuit Friesland naar Amsterdam verhuisd zoals mensen soms denken. Ik ben een échte Amsterdammer, en dat al meer dan 50 jaar! Friese roots die heb ik wel. Mijn grootouders van vaderskant kwamen namelijk aan het begin van de vorige eeuw vanuit Friesland naar Amsterdam. Mijn opa vestigde zich als fietsenmaker aan de Overtoom. Daar is mijn vader geboren. Ook ik zag het levenslicht aan de Overtoom, hoe Amsterdams is dat? Tegenwoordig woon ik met mijn gezin in Amsterdam West, niet heel ver van de Overtoom en het Vondelpark. Marokko, het vaderland van mijn partner, is al vele jaren mijn tweede thuisland. Al een hele tijd heb ik een passie voor schrijven. Op aanraden van een collega ben ik begonnen met bloggen. Ik begon met verschillende blogs, onder andere over eten, het leven in een mengcultuur, Marokko, hardlopen en de persoonlijke visie op mijn omgeving. Deze blogs heb ik samengevoegd tot één blog: Japke schrijft. Ik ben altijd in voor nieuwe ideeën. Mensen met wie ik een praatje maak of die mij benaderen hebben me geïnspireerd tot het schrijven van artikelen op mijn blog. Heb je vragen of suggesties? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Op dit moment kan dat nog via contact@japkebeleeft.amsterdam, het adres dat hoort bij mijn oude domein japkebeleeft.amsterdam. In de loop van 2017 zal dat domein worden opgeheven. Vanaf dat moment zullen er nieuwe contactgegevens op deze website worden weergegeven.

6 thoughts

  1. Het lijkt mee ook n leuk rondje, ik ben in de buurt en overnacht vanwege werk in n hotel Is het nog steeds “onveilig” ‘ s avonds ? En hoe zit t met de straat verlichting op de paden?

    1. Eerlijk gezegd, ik zou er nooit ‘s avonds of heel vroeg in de ochtend gaan lopen. Ik heb namelijk best wat verhalen gehoord die niet echt mooi zijn. Dus helaas weet ik niet hoe het zit met de straatverlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *