Mijn blogjaar 2015

Met oud en nieuw kruip ik het liefst zo diep mogelijk weg in een stapel dekens. Aan mij niet besteed, dat wachten tot het nieuwe jaar eindelijk begint. En dan…ben ik blij als het januari is. Een nieuw jaar met nieuwe kansen, ook voor mijn blog!

Terugblik 2015Plan
Echte plannen voor komend jaar met mijn blog heb ik nog niet. Vast staat wel dat ik graag groei en nieuwe dingen wil leren en ontdekken. Welke serieuze blogger wil dat nou niet? Meer schrijven, meer lezers, meer uitwisseling met andere bloggers, dat is wat ik graag wil bereiken met mijn blog in 2016. Hoe? Ik hoop dat het plan langzaam vorm gaat krijgen.

Lijstje
Dit is alweer mijn laatste blog van dit jaar! Ik ben niet iemand van lijstjes, hoewel ik graag toegeef dat ze best handig kunnen zijn. Zal ik dan maar eens een poging wagen met een terugbliklijstje? Hoe is het mij vergaan met bloggen in 2015…

Van vijf blogs naar één website
‘Waarom blijf ie steeds maar nieuwe blogs aanmaken, Japke?’ Dat vroeg iemand mij toen ik in Blogger en later met WordPress steeds over andere onderwerpen schreef. Het werd inderdaad een rommeltje op een gegeven moment. Ik vond dat ik mijn verhalen niet onder één blog kon publiceren. Zo werd de wens naar een eigen website steeds groter. In september ging deze wens eindelijk in vervulling; een punt.amsterdam, dat wil iedere Amsterdammer wel! Met een eigen website kon ik al mijn blogs onderbrengen op één website, maar wel met verschillende categorieën.

Netwerk
Dat contact met andere bloggers belangrijk is, ondervond ik in de loop van 2015. Het is leuk om te zien hoe andere bloggers schrijven, contacten onderhouden met andere bloggers en hoe ze hun best doen om lezers te binden aan hun blog. Daar kun je een hoop van leren! Ik heb een paar keer deelgenomen aan #blogpraat, de wekelijkse Twitterchat voor en door bloggers. Voor iedere blogger een aanrader. Op facebook ben ik de pagina Japke Schrijft begonnen met inmiddels al bijna 100 likes! Voor mij is dat afgelopen jaar een stimulans geweest om echt met regelmaat te gaan bloggen.

Heb jij een blog of denk je erover er één te beginnen? Laat mij in een reactie weten hoe jij het afgelopen jaar hebt ervaren of wat je plannen zijn voor 2016…

Author: Japke

Mijn naam is Japke en ik woon met mijn gezin in onze mooie hoofdstad. Hoewel Japke een Friese naam is, ben ik niet vanuit Friesland naar Amsterdam verhuisd zoals mensen soms denken. Ik ben een échte Amsterdammer, en dat al meer dan 50 jaar! Friese roots die heb ik wel. Mijn grootouders van vaderskant kwamen namelijk aan het begin van de vorige eeuw vanuit Friesland naar Amsterdam. Mijn opa vestigde zich als fietsenmaker aan de Overtoom. Daar is mijn vader geboren. Ook ik zag het levenslicht aan de Overtoom, hoe Amsterdams is dat? Tegenwoordig woon ik met mijn gezin in Amsterdam West, niet heel ver van de Overtoom en het Vondelpark. Marokko, het vaderland van mijn partner, is al vele jaren mijn tweede thuisland. Al een hele tijd heb ik een passie voor schrijven. Op aanraden van een collega ben ik begonnen met bloggen. Ik begon met verschillende blogs, onder andere over eten, het leven in een mengcultuur, Marokko, hardlopen en de persoonlijke visie op mijn omgeving. Deze blogs heb ik samengevoegd tot één blog: Japke schrijft. Ik ben altijd in voor nieuwe ideeën. Mensen met wie ik een praatje maak of die mij benaderen hebben me geïnspireerd tot het schrijven van artikelen op mijn blog. Heb je vragen of suggesties? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Op dit moment kan dat nog via contact@japkebeleeft.amsterdam, het adres dat hoort bij mijn oude domein japkebeleeft.amsterdam. In de loop van 2017 zal dat domein worden opgeheven. Vanaf dat moment zullen er nieuwe contactgegevens op deze website worden weergegeven.

8 thoughts

  1. Leuk! Ik wil in 2016 graag ook meer bereiken met mijn blog. Ga onder andere een eigen domein aanschaffen want die heb ik nog niet 🙂 Voor nu alvast een goed 2016 gewenst! Ohja en ik ga dus niets doen met oud en nieuw, gewoon lekker op tijd naar bed! hahaha

    1. Leuk dat je ook een eigen domein wilt aanschaffen, Sabine. Voor jou en je geliefden ook het beste voor 2016. Je bent vast alweer terug in Colombia, wordt daar niet veel gedaan met oud & nieuw?

  2. Ik ga lekker op mijn pad verder. Ik ga niet te veel veranderen aan mijn blog, maar ik wil gewoon goede content schrijven en mooie foto’s maken . Ik wens je voor 2016 een heel tof reisjaar toe! 🙂

  3. Mooi lijstje zo 🙂 Dit is trouwens de eerste blog die ik tegenkom met een .amsterdam domein! Hoe cool! Dat van meerdere blogs onder één website brengen.. is herkenbaar :’) Mijn plannen voor het komende jaar zijn weer.. lekker veel schrijven 🙂 Alvast een fijne jaarwisseling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *