Salade voor de warme dagen met garnalen, mihoen en spitskool

Altijd als het warm weer is heb ik geen zin in koken. Nou ja, ik heb best wel vaak geen zin in koken, niet omdat ik koken niet leuk vind, maar omdat het MOET. Echt leuk wordt koken pas voor mij als ik er een blog over schrijf. Dus met andere woorden; ik moet maar vaak blogs over eten schrijven, dan heb ik tenminste zin in koken 😉 😉 😉

Garnalensalade met spitskool en mihoen

Eten halen kan natuurlijk als je geen zin hebt in koken maar dat wordt wel erg prijzig als je dat vaak achter elkaar doet. Helaas hebben wij een kleine keuken en geen tuin waarin we gezamenlijk aan de barbecue kunnen gaan wat maakt dat eten bereiden aangename bijzaak wordt. Meestal houden we het daarom simpel en fris op de warme dagen door een salade als maaltijd te eten. Met eventueel nog wat wraps en hummus, wat olijven en een flinke hoeveelheid fruit als nagerecht, hebben wij dan een heerlijke maaltijd.

Afgelopen weekend hebben wij een groot deel van onze tijd in het Vondelpark doorgebracht. Dan is het heerlijk als je een salade in de koelkast hebt staan die je direct na thuiskomst kunt eten. We hadden een salade met onder andere garnalen, spitskool en mihoen. Ik vond het recept in een boekje met recepten van Marokkaanse salades. Grappig genoeg heb ik de meeste salades van de recepten die in dat boekje beschreven staan nooit in Marokko gegeten, behalve dan de Salade Niçoise en de Marokkaanse tuinsalade. Het was niet voor het eerst dat ik het recept probeerde en net zoals ik altijd bij recepten doe verander ik er net zo lang onderdelen aan totdat ik vind dat het echt ‘mijn recept’ is geworden. Een beetje van … en een beetje van Japke…

Voor de salade met onder andere garnalen, spitskool en mihoen heb je nodig:
400 gram gekookte, gepelde en afgekoelde garnalen (middelgroot)
1/3 fijngesneden of geraspte spits- of witte kool
100 gram gare mihoen (kijk op de verpakking voor kookinstructies)
1 geraspte wortel
1/2 blikje maiskorrels

Voor de saus heb je nodig:
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel azijn
zout en peper
3 eetlepels olie
3 eetlepels melk
sojasaus naar smaak

Doe de ingredienten voor de salade in een kom. Houd voor de garnering ongeveer 1/4 van de garnalen apart. Meng alles door elkaar. Maak de saus door eerst de mosterd, olie, azijn, peper en zou door elkaar te mengen. Voeg daarna de melk en de sojasaus erbij. Meng de helft van de saus door de salade en schik het geheel op een bord of schaal. Garneer de salade met de garnalen die je apart hebt gehouden. Serveer de salade met de saus erbij. Zelf zet ik de fles sojasaus er ook nog naast. Ik hou van de smaak ervan.

Gek genoeg heb ik nog nooit sojasaus in Marokko gezien. Je begrijpt dus vast wel het mij verbaast om dit recept tegen te komen in een Marokkaans kookboek. Of het recept dus echt Marokkaans is…het zal wel door de garnalen komen die je in Marokko veelvuldig kunt eten. Sojasaus is tegenwoordig vast wel te koop in de (vaak peperdure) supermarkten die je vindt in grote Marokkaanse steden. Bij een volgend bezoek aan Marokko ga ik eens goed opletten…

Snel afvallen op een gezonde manier? Kijk eens op Snel Afvallen.biz

Author: Japke

Mijn naam is Japke en ik woon met mijn gezin in onze mooie hoofdstad. Hoewel Japke een Friese naam is, ben ik niet vanuit Friesland naar Amsterdam verhuisd zoals mensen soms denken. Ik ben een échte Amsterdammer, en dat al meer dan 50 jaar! Friese roots die heb ik wel. Mijn grootouders van vaderskant kwamen namelijk aan het begin van de vorige eeuw vanuit Friesland naar Amsterdam. Mijn opa vestigde zich als fietsenmaker aan de Overtoom. Daar is mijn vader geboren. Ook ik zag het levenslicht aan de Overtoom, hoe Amsterdams is dat? Tegenwoordig woon ik met mijn gezin in Amsterdam West, niet heel ver van de Overtoom en het Vondelpark. Marokko, het vaderland van mijn partner, is al vele jaren mijn tweede thuisland. Al een hele tijd heb ik een passie voor schrijven. Op aanraden van een collega ben ik begonnen met bloggen. Ik begon met verschillende blogs, onder andere over eten, het leven in een mengcultuur, Marokko, hardlopen en de persoonlijke visie op mijn omgeving. Deze blogs heb ik samengevoegd tot één blog: Japke schrijft. Ik ben altijd in voor nieuwe ideeën. Mensen met wie ik een praatje maak of die mij benaderen hebben me geïnspireerd tot het schrijven van artikelen op mijn blog. Heb je vragen of suggesties? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Op dit moment kan dat nog via contact@japkebeleeft.amsterdam, het adres dat hoort bij mijn oude domein japkebeleeft.amsterdam. In de loop van 2017 zal dat domein worden opgeheven. Vanaf dat moment zullen er nieuwe contactgegevens op deze website worden weergegeven.

One thought

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *