Tessa: Top 5 hotspots van Amsterdam

Amsterdam: de stad waar alles is, bijna alles mag, en alles kan (behalve fatsoenlijk autorijden in de binnenstad). Met zijn grote aantal voorzieningen, restaurants en andere hotspots, is het the place to be. Daarom geef ik jullie de vijf leukste hotspots van Amsterdam.

Foto I Amsterdam Rijksmuseum

Multatuli museum
Amsterdam heeft gewoon een museum dat over Multatuli gaat. Weet je wel, die hele bekende schrijver? Tuurlijk, ik als boekenworm word daar helemaal enthousiast van. Wat is er nu leuker dan een museum gewijd aan hem? Daar vind je zijn boeken, heel veel informatie over hem en als je wilt zelfs een rondleiding. Ik zeg: doen!

Amsterdamse grachten
Een beetje cultuur snuiven voor de liefhebbers. Amsterdam heeft fantastische grachten, en daar kun je met mooie boten overheen varen. Kies je dan ook voor een mooie rondleiding, dan kom je op de mooiste plekken terecht  en krijg je daar heel interessante informatie over. Zo kregen wij tijdens mijn bezoek aan Amsterdam het smalste huis te zien: een huis dat slecht 1 meter breed is.

De Dam
Wellicht wat voor de hand liggend, maar daarom niet minder belangrijk om gezien te hebben is de dam van Amsterdam. Een mooi plein in hartje Amsterdam, waar je heerlijk kunt genieten van de Amsterdamse architectuur. Daar zitten overigens ook genoeg leuke cafeetjes, dus als je niet op de stoep wilt zitten kun je daar ook voor een heerlijke cappuccino terecht.

Anne Frank museum
Iedereen kent Anne Frank wel, het meisje dat in de oorlog ondergedoken zat en vlak voor het eind van de oorlog overleed. Zij schreef ook een boek: het dagboek van Anne Frank, waardoor je de oorlog door de ogen van Anne kunt herbeleven. Het Achterhuis, waar Anne ondergedoken heeft gezeten, is openbaar gemaakt voor mensen die willen zien waar zij in doodsangsten heeft gezeten.

Schiphol
Niet helemaal IN Amsterdam, maar zeker gaaf om een keer geweest te zijn: Schiphol. Die geweldige, grote kisten die daar de lucht in gaan zijn echt gaaf om naar te kijken. Tja, als ik ergens enthousiast van word…

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Kom dan even langs op www.tessatamara.nl. Tot snel!

Author: Japke

Mijn naam is Japke en ik woon met mijn gezin in onze mooie hoofdstad. Hoewel Japke een Friese naam is, ben ik niet vanuit Friesland naar Amsterdam verhuisd zoals mensen soms denken. Ik ben een échte Amsterdammer, en dat al meer dan 50 jaar! Friese roots die heb ik wel. Mijn grootouders van vaderskant kwamen namelijk aan het begin van de vorige eeuw vanuit Friesland naar Amsterdam. Mijn opa vestigde zich als fietsenmaker aan de Overtoom. Daar is mijn vader geboren. Ook ik zag het levenslicht aan de Overtoom, hoe Amsterdams is dat? Tegenwoordig woon ik met mijn gezin in Amsterdam West, niet heel ver van de Overtoom en het Vondelpark. Marokko, het vaderland van mijn partner, is al vele jaren mijn tweede thuisland. Al een hele tijd heb ik een passie voor schrijven. Op aanraden van een collega ben ik begonnen met bloggen. Ik begon met verschillende blogs, onder andere over eten, het leven in een mengcultuur, Marokko, hardlopen en de persoonlijke visie op mijn omgeving. Deze blogs heb ik samengevoegd tot één blog: Japke schrijft. Ik ben altijd in voor nieuwe ideeën. Mensen met wie ik een praatje maak of die mij benaderen hebben me geïnspireerd tot het schrijven van artikelen op mijn blog. Heb je vragen of suggesties? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Op dit moment kan dat nog via contact@japkebeleeft.amsterdam, het adres dat hoort bij mijn oude domein japkebeleeft.amsterdam. In de loop van 2017 zal dat domein worden opgeheven. Vanaf dat moment zullen er nieuwe contactgegevens op deze website worden weergegeven.

2 thoughts

  1. Amsterdam is ook zo mooi en leuk! Ik woonde onder Schiphol en kwam er heel vaak. Zodra ik weer eens in Nederland ben wil ik zeker even naar Amsterdam. Gewoon die mooie huizen weer even zien 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *