Waarom ik mijn eigen kat op straat heb gezet

Twee katersGeloof me, ik deed het niet expres. Het is ook al jaren geleden. Als ik naar onze twee katers kijk denk ik soms: hopelijk maak ik niet nog een keer dezelfde fout. De kans is niet zo heel groot bij deze katers denk ik, omdat de poes die we toen hadden helemaal zwart was. Met één wit vlekje in haar hals. Net zoals heel veel andere katten.

Het begon toen ik op straat onze poes tegenkwam. ‘Zeker weer uit het raam gevallen’ dacht ik. Toen ik de poes mee naar huis nam, bleek er nog een poes op het balkon te zitten. De kater die ik had meegenomen leek sprekend op mijn eigen huisdier, vandaar. Aanvankelijk wilde het beest niet opkrassen en pas met hulp van een buurvrouw wist ik de kat weer op straat te zetten.

Twee weken later bleek waarom het dier zo had geprotesteerd met krabben, blazen en al; het was mijn eigen poes die ik het huis uit had gezet. Ik hing briefjes op in de bomen en enkele dagen later werd ik gebeld door een buurvrouw die de poes net had zien lopen. In pyama ging ik de straat op en na één blokje lopen werd ik met de kat verenigd. Poes blij, ik ook blij.

Toen zat ik met een zwarte gecastreerde kater met een wit vlekje in de hals. Ik belde de dierenambulance. Daar werd aangegeven dat ik het dier bij de politie kon brengen, die ervoor zou zorgen dat de kat bij gevonden dieren in het asiel werd gebracht.

Tegenwoordig kun je een gevonden dier niet meer zomaar bij het asiel aanbieden. Ongechipte katten worden niet geaccepteerd. Het is daarom dat ik onze twee katers met drie maanden heb laten chippen. Geen raam gaat hier meer wijd open en op het balkon is een kattennet geplaatst. Wat er toen met onze poes gebeurde, wil ik niet nog eens herhaald zien!

Author: Japke

Mijn naam is Japke en ik woon met mijn gezin in onze mooie hoofdstad. Hoewel Japke een Friese naam is, ben ik niet vanuit Friesland naar Amsterdam verhuisd zoals mensen soms denken. Ik ben een échte Amsterdammer, en dat al meer dan 50 jaar! Friese roots die heb ik wel. Mijn grootouders van vaderskant kwamen namelijk aan het begin van de vorige eeuw vanuit Friesland naar Amsterdam. Mijn opa vestigde zich als fietsenmaker aan de Overtoom. Daar is mijn vader geboren. Ook ik zag het levenslicht aan de Overtoom, hoe Amsterdams is dat? Tegenwoordig woon ik met mijn gezin in Amsterdam West, niet heel ver van de Overtoom en het Vondelpark. Marokko, het vaderland van mijn partner, is al vele jaren mijn tweede thuisland. Al een hele tijd heb ik een passie voor schrijven. Op aanraden van een collega ben ik begonnen met bloggen. Ik begon met verschillende blogs, onder andere over eten, het leven in een mengcultuur, Marokko, hardlopen en de persoonlijke visie op mijn omgeving. Deze blogs heb ik samengevoegd tot één blog: Japke schrijft. Ik ben altijd in voor nieuwe ideeën. Mensen met wie ik een praatje maak of die mij benaderen hebben me geïnspireerd tot het schrijven van artikelen op mijn blog. Heb je vragen of suggesties? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Op dit moment kan dat nog via contact@japkebeleeft.amsterdam, het adres dat hoort bij mijn oude domein japkebeleeft.amsterdam. In de loop van 2017 zal dat domein worden opgeheven. Vanaf dat moment zullen er nieuwe contactgegevens op deze website worden weergegeven.

3 thoughts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *